Monday, June 9, 2008

Yes, it's fucking political!

Often I meet people who say they are "not interested in politics." I must admit I find this statement quite bold, considering the fact we are all making politics on daily basis whether being aware of it or not. So not being interested in politics means you're actually not interested in:
  • Who makes decision regarding your life,
  • What kind of future will you have,
  • Who are you supporting by spending your money,
  • Knowing which stuff you drink/eat might seriously damage your health,
  • Knowing whether you financially support employers who exploit their employees,
  • What are the consequences of your daily actions,
  • How many children made that fancy T- shirt with their delicate little hands for about a buck per day.
Of course it's individuals' right not to be interested and not to know any of those things, even though not knowing it doesn't mean you shake off the responsibility part.

The only catch is not being interested in politics means you don't get to complain about it either. Yes, it's the old "Do something about it or shut up" principle. So are you sure you're still not interested?

4 comments:

Anonymous said...

Huh...I just sooo agree with U!!

Mene pa mal zmotijo še ene cvetke, kot so npr. ko se na podlagi drugih mnenj odločajo in se sami sploh ne zanjo opredeliti in potem, ko se pogovarjamo o tem, kakšen tak sploh ne zna nič povedati, razen tega, da sistem neprestano grajajo in se pritožujejo.

Druga stvar, pa je zelo razširjena na našem faksu in nasploh med mojimi vrstniki, *roll*...ko določen folk samo gleda, kdo si "več upa", in potem ko pride do takšnih debat, spet ne zna noben povedat nič konkretnega, ampak samo ponavljajo, da je "ta in ta" car, ke si pač "upa". WTF?! Očitno nekateri samo gledajo kako nekdo nekaj pove, ne pa kaj dejansko pove...

Mislim, sej ni potrebno, da je človek čist na tekočem in da vse ve...ampak, je pa fajn, da se zna razmišljati s svojo glavo in da vsaj PRIBLIŽNO ve za kaj se gre.

Black Betty said...

Hja, sej dons si lahk vsak prvošči, da je "car" in da si "upa", ker itak noben ne odgovarja za svoje posledice. V bolj razvitih eu državah politiki odstopajo, na japonskem pa se dejansko mečejo skozi okno. Pri nas pač ne poznajo sramu za nesposobnost, pa še kradejo prav vsem na očem. Jeah, res so carji!
Je pa res, da so ljudje neumni, če jih potem zaradi tega volijo. A tle imamo kakšno zravilo ali vsaj medicinsko metodo az preprečevanje neumnosti. Žal, ne še, pomoje.

Karmen said...

@petra - ravno debate se mi zdijo odlična priložnost za ljudi, da odprejo svoje mišljenje in si okrepijo argumente. Pogosto se izkaže da tisti, ki povezamejo mnenja, kmalu ostanejo brez konkretnih argumentov in pogosto začnejo razmišljati, če morda vse le ni tako črno - belo

@betty - en grafit pravi, da je zadovoljen suženj največji sovražnik demokracije. Bolj kot preprečevanje neumnosti me zanima od kje neumnost izvira. Morda pa ima kaj s tem opraviti šolski sistem, ki informacije prodaja kot znanje ;)

adj. said...

Informacija ni znanje, informacija je orožje.